Travel Tips

ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΓΙΑΤΙ Η ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 23 ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ!

download

Γιατί η ηλικία των 23 θεωρείται η πιο καλή ηλικία για ταξίδια;

Το πιο πιθανό μόλις έχετε τελειώσει το Πανεπιστήμιο και βρίσκεστε στην έρευνα για εργασία.

Η περίοδος που ξεκινά από το τέλος των σπουδών αποτελεί τον ιδανικό καιρό για κάποιον να ταξιδέψει.

Ο λόγος;  Άγχος για την εξεταστική, για την παράδοση εργασιών και για τις απουσίες αποτελούν πλέον παρελθόν!

Αυτό συνεπάγεται με το γεγονός ότι δεν θα έχετε κανένα χρονικό περιορισμό για το πότε πρέπει να επιστρέψετε από το ταξίδι σας!

 

Το μόνο αρνητικό  θα είναι σίγουρα το οικονομικό στην επιλογή του προορισμού σας, εφόσον ως πλέον απόφοιτος της σχολής σας δεν έχετε ακόμα βρει μια δουλειά για να μπορείτε να έχετε εισόδημα.

Όμως αυτό δεν πρέπει να σας αγχώνει εφόσον μπορείτε άνετα να βρείτε πολύ φθηνούς προορισμούς και να κάνετε πολλά ταξίδια με πολύ χαμηλό προϋπολογισμό.

Η ηλικία της ελευθερίας λοιπόν, μακριά από κάθε λογής υποχρεώσεις, και  από το άγχος της εργασίας!

Γιατί να ταξιδέψεις στα 23 σου;

 

  1. Λογικά δεν θα έχεις αρχίσει μια οικογένεια και το πιο πιθανό δεν θα έχεις βρει μια σταθερή δουλειά! Απολαύσε την ανεξαρτησία σου, βγες έξω, κυνηγήσε τα όνειρά σου, η ζωή είναι δικιά σου και η πιο κατάλληλη στιγμή είναι τώρα για να εξερευνήσεις τον κόσμο!
  1. Το πιο πιθανό δεν θα έχεις οικονομικές υποχρεώσεις δάνεια, ενοίκιο, λογαριασμούς ρεύματος και νερού, αλλά ταυτόχρονα δεν έχεις και την οικονομική ευχέρεια να απολαύσεις διακοπές πέντε αστέρων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν χρειάζεται να ξοδέψεις πολλά χρήματα στο ταξίδι σου! Πιο κάτω μπορείς να βρεις μικρές συμβουλές για ένα πιο οικονομικό ταξίδι!

 

  • Διάλεξε οικονομικό προορισμό.

 

Πώς;

Διάλεξε τον προορισμό σου τουλάχιστον 4 μήνες πριν. Για επιπλέον εξοικονόμηση χρημάτων προτίμησε χαμηλού κόστους αερογραμμές!

Προσπάθησε να ταξιδέψεις με τα απαραίτητά σου αντικείμενα και ρούχα μέσα στο όριο των 8-10 κιλών της επιτρεπόμενης χειραποσκευής. Έτσι θα κάνεις το εισιτήριό σου πιο οικονομικό εφόσον δεν θα χρειαστεί να πληρώσεις για αποσκευή.

 

Συνδύασε διάφορους προορισμούς  στους οποίους μπορείς να μετακινηθείς από τον ένα προορισμό στον άλλο με τα μέσα μαζικής μεταφοράς! Χρησιμοποίησε το λεωφορείο, το τρένο και το τραμ!

Συνδύασε λοιπόν χώρες στις οποίες μπορείς να μετακινηθείς πολύ εύκολα και γρήγορα!

Η κεντρική Ευρώπη είναι αδιαμφισβήτητα η ιδανική!

 

3. Ταξιδεύοντας θα δεις ένα τρόπο ζωής διαφορετικό από το δικό σου, κουλτούρες αλλιώτικες, ανθρώπους με διαφορετικό τρόπο σκέψης και διαφορετική νοοτροπία. Το ωραίο είναι ότι στα 23 σου είσαι πιο ανοικτόμυαλος και έτσι θα σου είναι πιο εύκολο να διαπιστώσεις τις διαφορές μεταξύ των ανθρώπων σε κάθε γωνιά της γης.

4. Στην ηλικία των 23 είσαι σε θέση που μπορείς να κάνεις πολύ εύκολα φιλίες! Και το πιο ωραίο είναι ότι  μπορείς να κρατάς επαφή με τους ανθρώπους που γνωρίζεις μέσω των πλατφόρμων κοινωνικής δικτύωσης! Και η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν ξέρεις πότε θα ξανασυναντήσεις κάποιον και κάτω από ποιες συνθήκες!

 

5. Στα 23 σου δεν σε νοιάζει να διαλέξεις για την διαμονής σου hostel  αντί για ξενοδοχείο, ή να αγοράσεις φαγητό από την τοπική υπεραγορά αντί για ένα δείπνο σε ένα ακριβό εστιατόριο! Σε πιο μεγάλη ηλικία ίσως αυτό να είναι αδύνατο για πολλούς λόγους –οικογένεια, παιδιά, ρομαντικές διακοπές κλπ!

 

 

6. Τα 23 είναι ηλικία εξερεύνησης και αυτό σου δίνει ακόμα ένα λόγο να εξερευνήσεις τι υπάρχει πέρα από την χώρα σου! Σακίδιο στη πλάτη, κατασκηνώσεις, ώρες ατελείωτες μέσα στο τρένο, αυτά αποτελούν ‘προϊόν’ ελευθερίας που σίγουρα θα θέλεις να νιώσεις και να το ζήσεις έστω και μία φορά!!

 

7. Η αλήθεια είναι ότι όσο μεγαλώνεις τόσο πιο πολλές είναι οι υποχρεώσεις, δουλειά, οικογενειακά τραπέζια, παιδικά πάρτι, γάμοι και άλλες τόσες. Στην ηλικία των 23 όμως όλα αυτά μοιάζουν τόσο μακρινά! Τώρα είναι η ευκαιρία να κάνεις πράγματα τα οποία πιο μετά ίσως δεν θα έχεις τον χρόνο!

Photo By:  https://www.istockphoto.com

 

8. Βγαίνοντας έξω από τον τόπο σου, σου δίνεται η ευκαιρία όχι μόνο να ανακαλύψεις νέους προορισμούς αλλά να ανακαλύψεις τον ίδιο σου τον εαυτό! Θα μάθεις καλύτερα τον εαυτό σου, τις φοβίες σου και άλλα τόσα πράγματα που το πιο πιθανόν μέχρι τότε δεν είχες ανακαλύψει!

 

 

 

 

 

 

ENJOY EVERY MOMENT OF YOUR JOURNEY

Diary on the Road